aneyz kun
Love Allah s.w.t and Rasulullah s.a.w ^_^

si cute n cool :)

Sunday, January 13, 2013

himpunan kebangkitan rakyat (KL 112 )






hyep all bloggers :)
sihat tak??
nak tanya ade tak yang join himpunan kebangkitan rakyat kat KL ??
kalau ade jom share2 citer...


okee nmpk kan tajuk entry aku kali ni??
so aku nak citer larr pengalaman aku time KL sane nuh :)
sebelom aku st0ry aku mintak korang ready rohani n jasmani...
hahaha sebab bagi aku entry nie agak panjang n cara penyampaian aku macam bosan sikit :P
harap maaf ^_^

family aku memang kuat berpolitik dan secara tak langsung aku pon kene ikut family aku ...
himpunan nie dekat stadium merdeka hari sabtu..
tapi aku n family aku pegi hari jumaat...
bertolak dari rumah dalam kol 12 lebih camtu...
time nak cari hotel mak aii jem sampai dua jam...
ye larr KL kan...time orang baru balik keje pulak tu of coz jem...
 aku memang tak nak duduk kat KL jalan dye boleh buat aku serabut..
setakat nak bercuti tuh boleh lar :P
okee sampai je hotel dalam kol 7 lebih...
sampai2 mandi then solat jamak maghrib n isyak...
pastu terus keluar balik g dengar ceramah dekat kampung baru...
nie nak habaq nie penceramah malam tuh ade 74 orang...
ramaikan??
sume dapat ckap dgn masa yg diberi..
memang best ceramah malam tuh..
ramai orang...
lepas abis ceramah abah aku ajak g makan..
sume time tuh perot dah senak,berbunyi n sewaktu dgn nya lahh...
pakat lapaq sume..
pas makan balik hotel tid0q sampai hotel kol 2 pagi...
perghh memang lena aku tid0q kepenatan yg amat...
then esoknye abah aku ajak jalan2 n nak tengok jauh tak hotel tuh dari stadium...
kalau gi naik kete tak pe ni jalan kaki...
bertapa penatnye...
kalu terus p tak pa la nie nak kene patah balik hotel tukar baju....
disebabkan yang suruh tu abah aku so kene ikut la..
t melawan jadi anak derhaka pulak...
pastu pas da tau kat mane stadium tu patah balik g hotel...
buat keje dua kali larr nampaknye...
dah siap2 kol 12 kit0wang gerak jalan kaki g stadium...
boleh tahan jauh jugak...
sebelom gi stadium singgah masjid al-bukhari (x silap aku tu lar name masjid tu )
solat jamak zohor ngan asar ..
kat masjid tu memang penuh yang amat..
sampai ade yang solat kat luar....
lepas semua dah siap solat...
kami ramai2 gerak g stadium merdeka :)
sampai sana aku,mak n k.cik masuk dalam stadium...
abah aku tak nak masuk so kit0wang je larr yang masuk..
subhanAllah dalam stadium memang penuh orang...
kit0wang duduk kat dalam stadium sejam pastu mak aku ajak dok luar pulak sebab mak aku da pening...
dok kat luar stadium pon orang ramai giler...
sampai ade yang panjat pokok ...
ape yang aku boleh cakap memang best pegi semalam walaupun memang penat..
tak de provokasi or ape2 yang membahayakan...
siap aku leyh snap pic ngan polis lagi :)
time nak balik tu ade problem sikit...
tapi alhamdulillah boleh handle...
nak tau problem dye ape??
hahaha aku,mak n k,cik aku sesat ma !!
nak p masjid al-bukhari terlepas kat masjid negara pulak...
time tuh agak bingung jugak...
juz redah je jalan ..
abah aku dah mara tapi kit0rang malas nak bising2 juz diam je...
nasib baik aku ingat sikit2 jalan nak balik hotel....
jauh jugak kit0rang jalan...
sikt lagi nak accident ..kalau tak meninggal dah aku...
tapi alhamdulillah sampai jugak kat hotel....
pas sampai hotel siap2 terus bertolak balik taiping...
berhenti kat r&r rawang punye ramai orang ...
tak jadi makan kat situ cari tempat lain...
selama dua hari kat sane aku berpurdah :)
rasa dapat ketenangan yang lain ...
aku nak pakai terus tapi mak aku tak bagi coz takut aku bukak....
insyaAllah satu hari nanti aku akan yakin kan mak aku...
doakan ye supaya aku dapat berpurdah nanti ^_^
tapi ramai orang cakap purdah nie untuk orang2 yang cantik je....
tapi aku tak cantik jadi macam x sesuai je nak pakai (ade orng yg ckp camtu kat aku )
hahaha entah lah tapi aku tetap akan pakai satu hari nanti...


okee kat bawah nie ade sikit gambar2 time aku kat sana >>

byk gambar kat bawah nie...

kalau tak nak tengok tekan je X ok :)







kat belakang tuh ramai lagi polis ..


time dekat masjid al-bukhari...


waktu solat zohor...
k.cik aku yang snap pic nie...


berjalan menuju ke stadium merdeka


menuju ke stadium..


abah tengah tunjuk stadium :P


siap ade yang panjat...

malam ceramah di kg.baru


kg.baru...


dalam stadium merdeka...


walaupun macam nie keadaan die still bersemangat...


di luar stadium
(k.cik,mak n abg)


aku, mak n abg..


k.cik bersama polis....


polis siap peluk lagi belakang aku...
sporting abis :)


kat atas nie pon de orang duduk


di luar stadium..

k.cik :)


sebelom gerak g stadium :P

dalam hotel (ni katil k.cik aku)


okee nie jer harap maaf kalau ade yang tak suke :)

salam alaik ^_^




4 comments:

Nur Fahz said...

Assalamualaikum wbt..Firstly kak Fahz nak minta maaf andai apa yg kak fahz taipkan diruangan komen ni buat adik marah @ kecil ati.cuma kak fahz nak tau apa motif nya berkumpul ramai2 di stadium merdeka tu?untuk apa?memperjuangkan apa?Mungkin kak fahz nie kurang berpolitik,kurang menonton tv atau kurang membaca akhbar.Sbb tu kak fahz tak tau.Almaklum la FB pun tak ada utk kak fahz rujuk,twitter jarang2 sekali bukak utk cari informasi.so boleh adik terangkan tak? :)

^_^ aneyz ^_^ said...

waalaikumusalam w.b.t :)
x pe kak fahz sye sikit pon x terase ati or marah...
perhimpunan ni ade tujuan dye bkn saje2 buat..tujuan dye >>
1.menuntut pilihanraya yg adil.
(pilihanraya yg sebelum nie byk berlaku penipuan dan tak adil..mcm2 care penipuan digunakan)
2.bebaskan tahanan isa
(ISA nie kebanyakkan nye orang yg tak bersalah dihukum..mereka dihukum tanpa sebab..diseksa mcm2..)
3.martabatkan bahasa ibunda
4.menuntut pendidikan percuma
(sape yg buat pinjaman ptptn lepas abis bljr beribu2 hutang ditanggung oleh pelajar..)
5.selamatkan kg warisan & tradisi
6.selamatkan alam sekitar
7.pulangkan royalti minyak
8.selamatkan felda.

kebanyakkan berita2 di TV mengenai pembangkang tipu...
berita2 tuh untuk menjatuhkan pihak pembangkang..
bagi saya tak kisah sape yg memerintah asalkan betul2 ikut landasan agama islam...
ape yg sye nampak pemerintahan skrng tak mengikut syarak..
x menutup aurat...
sye nak ckp lebih2 pon sye bkan arif dgn perkara pemeintahan nie tapi itu yg saya nampak..

kalau ade lagi yg akak x phm akak boleh tanye sye ok :)

Yana Halim said...

tahniah aneyz... :)

^_^ aneyz ^_^ said...

tahniah knape??