aneyz kun
Love Allah s.w.t and Rasulullah s.a.w ^_^

si cute n cool :)

Tuesday, January 8, 2013

bila aku memasak :P



hyep bloggers :)
sihat tak??
hope korang sihat larr ye :)
dah lunch belom??
kalau belom g larr makan dulu t masok angin pulok ..

seperti tajuk kat atas tuh...
aku hari nie kena paksa rela memasak...
hahaha biler ade akak aku yg 1st tuh sume ckp die aku kene ikot...
hailaa pengecut jugak aku nie..
juz malas nak dengar die membebel...
tambah2 die tengah pregnant sekarang so malas nak bagi die marah2...
so hari nie die suruh aku masak..
4 your information aku nie bukannye tau masak...
selama nie aku p dapur juz potong2 bahan nak masak then aku dok depan tgok tv..
bagus tak aku ??
buat malu je dah nak masuk 18 tahun pon tak reti masak lagi..
nak buat camne aku nie bukannye rajin cam akak2 aku...
hari nie akak aku soh aku masak sup sayur,goreng ikan,buat masak tumis la......
alih2 aku buat sup sayur je..
ngeh3 :D
so aku ptong larr sayur2 yg bermacam2 jenis tuh...
then akak aku soh aku masak...
hailaa orang x tau masak memang riuh larr tanye nak buat camne la,
nak masuk ape dulu,nak gune periuk ape....
nampak beno anak dara tak tau masak...
tambah2 mulut aku nie banyak cakap lgi riuh dapur tu aku buat...
time nak tumis tuh aku tanye akak aku nak tumis sampai aku bersin ke??
hahaha memang kene jadi bahan gelak lar...
tapi akhirnye aku berjaya siapkan sup sayur tu...
ahahaha.,..
sedap beb !!!
bukan senang aku nak masak...
btw senang je nak buat sup ngat susah larr sgt :P
pas nie mesti tugas memasak mesti aku kene buat sebab k.cik aku pon dalam proses
nak kawin dah...
hailaa~ tinggal aku keseorangan larr nanti..
msti boring tak de sapa nak gaduh ngan aku :(




pic sup sayur atas nie bukan aku yang masak...
nie aku amik kat pakcik GOOGLE jer...
tak de keje plak aku nak snap pic sup sayur aku :P

okee sape yang tak makan lagi tuh selamat menjamu selera ye :)
**aku pon tak makan lagi :p

p/s : saje je nak cerita pengalaman aku memasak :P
kalau tak suke baca sory ye ^_^

Salam alaik ^_^

9 comments:

Nur Fahz said...

Assalamualaikum aneyz..seronok memasak?hehe mula2 mmg rasa malas n serba tak tau.Kak Fahz dulu pun gitu gak.Tapi sebagai perempuan sgt2 rugi kalau tak tau memasak.Sbb bila dah kawin air tangan isteri adalah penambat kasih sayang utk suami.hehhe panjang lebar lak komennya.Maaf na kalau komen kak fahz terlebih.belajar tau.slow2 takpe :)

diana said...

blog ni best..akak suka baca blog personal tp pening sangat tengok font dia.susah nak baca.tukar yang biasa pun ok je dik..

^_^ aneyz ^_^ said...

Waalaikumusalam :) seronok !!okee t saye bljar msk lgi...x pe larr kak fahz nak komen pnjng2 pon...sye x kisah...lgi sye suke ade larh :)

^_^ aneyz ^_^ said...

pening ker kak diana ?? maaf2 nanti sye free sye tukar font tulisan :P

Sharifah Hazimah Al-Yahya said...

salam. hyeeee :)
amboi bukan kemain seronok dia memasak. hee. okay takpe, lepas nie belajar buat lauk lain pula ye. and bila terror dah nanti, share lagi yee :)

Aqu Mad said...

mintak sayur tu sikit boleh , hihi

Nadya Bubble said...

Samalah, kita pun tengah berjinak-jinak dengan memasak :D

^_^ aneyz ^_^ said...

sharifah : of coz sronok :) orng x tau memasak biler da tau masak ckit mmng excited cmnie :) insyaAllah t law da teror sye update :P

aqu mad : maaf sayur da habis kene masak tdi...tak de stok len :P

nadya bubble : ye ker ?? ha3 hope awk terer masak nnti :)mne tau tgok2 t ade restoran nadya bubble :)

Cik Syida said...

hehehe, baru belajar eh, tak pe, tak salah letak je benda yg kite msk tu kat blog, baru ada semangat nak masak, next time ble tgk blk gambar tu mesti senyum2 :D