aneyz kun
Love Allah s.w.t and Rasulullah s.a.w ^_^

si cute n cool :)

Saturday, May 4, 2013

pengalaman terINDAH ^_^


Bismillahirrahmanirrahim ..
(Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani)
p/s : nie entry pasai PAS :) if ada yang tak suka pas jangan cakap perkara tak elok tentang entry nie :)
dalam entry nie kongsi pasai keterujaan aku join Flasmob ^^

kaifa haluk my readers ?
hope sihat-2 la ye .
tak mau sakit-2 esok nak p buang undi dah :)
esok masa depan negara akan ditentukan oleh Rakyat .
haha aku cakap pon dah poyo semacam .
abaikan ayat aku yang poyo dan tak bertauliah tu  ye .

ok back to the story .
nak share pengalaman aku join flashmob PAS tadi .
if ade yang tak sokong PAS tak nak baca entry ni pon boleh .
nak baca jugak terpulanglah aku tak halang :)
ni negara demokrasi (ceh tetibe bab negara pulop)
Flashmob tadi aku join Ameerah n ade jugak campur dengan muslimat n muslimin pas yang lain .
yang paling awesome kawan-2 aku pon join sekali .
kawan aku yang join tu Nadia ,Zakirah ,Syafini and Adila (adik pini)
haha lagi bertambah ke'excited'an aku .
dah ada member yang rapat confirm perasaan malu nak edar risalah tu kurang sebab ada Geng .
1st time aku edar risalah kat traffic light .
time orang berhenti lampu merah aku n member edar risalah .
time tu nak kata tak da perasaan malu tipu sangat la kan .
malu tu still ade but try lawan .
ada yang aku bagi tak nak amik mungkin malas nak bukak tingkap kot (husnudzon)
dan ada yang tak sampai kat kereta dia lagi dah panggil nak risalah tuh .
macam gelagat ada . aku kena marah pon ade jugak .
tapi abaikan je la . orang tak nak aku nak buat camna ?
takkan nak cekik dia suruh amik jugak risalah yang aku bagi  tu ?
ohoi aku bukan gangster nak cekik orang ^^
tak nak amik biarkan hope hati terbuka time nak mengundi tuh dia nampak bulan je:)
ada yang tegur kit0rang tak panas ke duduk tengah-2 panas .
ya Allah hanya Allah je yang tau bertapa berpeluhnya aku dengan kawan time tu .
tapi dah semangat punya pasai buat jugak :)
lupa nak bagitau aku stat buat tu pukul 3 sampai kol 6.50 petang .
tak silap aku la aku tak tengok jam time tu .
anggaran aku je .
pukul 5 berhentu sat semua p solat asar dulu kat masjid kamunting .
aku , nadia , zakirah p jalan kaki balik rumah nadia solat .
lepas solat sambung balik dekat masjid kamunting .
nadh bawak keta ! time perjalanan nak p masjid kamunting banyak nampak keta bawak bendera pas dan ada buat flashmob .
kit0rang ape lagi hon abis abisan la :)
perghh semangat ooo biler orang bagi sokongan .
Hon hon bagai .
aku suka !!!
and ada jugak pemuda BN buat pusing-2 kat situ .
tak tau apa motif dia .
mungkin nak join sekali kut :)
lepas abis buat flashmob nadh antar aku balik rumah sebelum singgah giant solat dulu .
time p giant saja pakai mafla PAS orang usha pelik ja .
btw ni pengalaman best aku ngan member aku .
awesome sungguh !
mak aku sampai malam ade keje lagi . malam nie mak p trong pulok.
bangga dengan mak aku :)
nak tengok video n gambar ?
satgi kat bawah aku bagi tengok noh ^^
esok nak p berkempen pulak time orang mengundi .
mybe sekali dengan kawan-kawan aku yang sporting abis :)
jom sapa nak join? jangan buat kacau dah la .
berkempen-kempen jugak adab sebagai orang islam kena jaga .
kita berhemah :)

haaa! dengar citer tadi ade setengah tempat yang buat flashmob sampai berdarah-darah .
Allahu kenapa sampai macam tu ?
PKR tak dpat peluang nak berkempen di media massa .
kenapa sampai kami buat kempen di jalan pon kena ganggu ?
tak da buat apa-2 salah juz berdiri di tepi jalan dan pegang banner .
tak buat apa-2 rusuhan pun dari pihak kami !


sebelum aku mengarut lebih panjang nah video n gambar :)










assif  nak upload kat sini slow sesangat-2 .
video akan di upload Fb coz line kat rumah aku macam kura-kura nak belajar berjalan :)


Salam alaik ^^
Wallahualam
:: segala yang baik datang dari ALLAH dan yang buruk datang dari diri nie ::

**mohon maaf jika ganti diri "aku" tu kasar...
gune "aku" dalam blog nie rase lebih selesa :)

2 comments:

Anonymous said...

saya salah sorg flashmob kat kamunting :) tq sbb hon..

Hamir Rahman said...

hye nama saya amer jaya. empunya blog amercorner.com.
Saya ingin menjemput tuan blog untuk join giveaway pertama saya untuk tahun ini.

Harap sudi ya. selamat berblogging. :D
http://www.amercorner.com/2013/05/may-giveaway-by-amer-corner.html
giveaway tamat . 8.6.2013