aneyz kun
Love Allah s.w.t and Rasulullah s.a.w ^_^

si cute n cool :)

Wednesday, May 29, 2013

Allahu Rabbi peningnya !





Bismillahirrahmanirrahim ..
(Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani)
p/s : sapa yang baca entry nie mohon pendapat korang :)
assif entry ni ayat agak tunggang terbalik dan merapu sikit :p
jangan marah eih kalau bosan ^^

kaifa haluk ?
hope sihat-2 la sume ye :)
sapa ex spm 2012 dapat sambung study kat mana ?
mai share ngan aku .
tu pon kalau sudi nak share . kalau takmau tak pe la . ambe tak pakse :)

bagi yang da tau nak sambung study mana gud luck ok .
belajaq betoi2 jangan main2 . nanti menyesal tak sudah biler dah gagal exam .
sapa yang dah tau kat mana nak study tu untung la .
emm aku nie still problem lagi nak pilih yang mana satu .
adoii serius pening .
dulu time form 5 tengok akak2 yang sibuk dok pikir nak sambung study mana .
nak urus macam2 aku boleh cakap "relax la nak sambung study ja pon nak kalut2 apa"
see ! bertapa hampehnya aku dulu sekarang kena kat diri sendiri baru rasa pening macam nak pecah kepala pikir .
nie sapa yang baca blog aku yang bosan nie please bagi pendapat kat aku :'(
aku dapat poli behrang dan pada masa yang sama aku dah masuk form 6 selama 2 minggu .
poli aku dapat kos dip.kejuruteraan elektronik (komputer) dan form 6 aku dapat kemanusiaan .
aku tak tau lagi kesusahan subjek form 6 nie macam mana sebab tak start belajar lagi ..
tapi aku tengok akak2 form 6 cakap macam susah ja .
oit anis mana ada belajar yang senang ! semua susah yang penting usaha ja (ceh pandai pulak motivate diri sendiri)
aku nak masuk poli sebab kos yang aku dapat tu aku minat .
btw aku sayang nak tinggal form 6 sebab aku taknak tinggal subjek agama .
dan aku tak tau lagi suasana kat poli tu macam mana .
sosial dia macam mana .
Allahu Rabbi pening la nak pilih yang mana .
solat istikharah dah buat but still kabur .
sat rasa nak p poli sat lagi rasa nak stay form 6 .
aku kerat dua badan jugak satgi .
satu p poli satu lagi stay form 6 .
kalau kerat dua badan tu hidup lagi takpa la .
eh eh .
boleh tak aku buat notis suruh orang masuk meminang aku ?
tak payah pikir pasai study terus kawin . kalau dapat laki yang kaya boleh la dok goyang kaki kalau sebaliknya hg jenoh anis .
haha punya desperate la hg ni hanis !
tak mau la aku kawin awai . idok le teman tak sanggup nak pikul tanggungjawab .
haha nurul hanis dah mula melalut .ayat pon dah terabur .


Allahu Rabbi bagi lah petunjukMu .
jangan bagi aku tersilap langkah .
aku takut t aku masuk poli aku terikut orang yang salah .
macam2 ada dalam kepala otak aku sekarang nie .
bisikan syaitan pon ado ni ! syuhh syuhh syetan p jauh dari hidup aku !
sape2 yang tau suasana kat poli behrang,perak tu macam mana tolong bagi tau aku ..
mintak tolong sesangat :(


Salam alaik ^^
WaAllahualam
::segala yang baik datang  dari ALLAH dan yang buru datang dari diri nie ::
**mohon maaf jika ganti diri "aku" tu kasar..
gune "aku" dalam blog nie rase lebih selesa :)




2 comments:

Bintang said...

tak try Tanya senior2 yang amek form 6 dan poli ke? minta opinion diorang, then baru buat pilihan :)

aneyz said...

f.6 dah tanye . yg poli nie belum tak jumpa lg senior poli :'(